Thursday, November 22, 2012

Midagi soolast ;)

Böfstrooganov veiselihast
umbes 4-le

Mõtlesin, et postitan vahelduseks ka midagi maitsvat soolast. See on üks roogadest mille jaoks tuleb küll pisut rohkem aega varuda, kuid tulemus on seda igati väärt !
Nüüd siis retsept:
300 g Lihaveise böfstrooganoviliha ( Rakvere) lihaarmastajad võivad lisada ka pisut rohkem ;)
1  sibul
1 küüslauguküüs
2 sl võid
2 sl kartlijahu või maisitärklist
3 dl liha- või kanapuljongit
1 pakk suitsupeekonit 
2 dl  10% koort  (võib asendada ka 2,5 dl Valio Ruoka 5%  toidukoorega, mis on kreemisem, ning laktoosivaba)
2 sl hapukoort
soola-pipart
 Alustuseks haki sibul ja küüslauk ning tükelda peekon. Kuumuta need paksupõhjalises kastrulis/ potis koos võiga, kuni peekonist eraldub rasv ja sibulad on kuldpruunid.Vahepeal valmista puljong. Raputa sibula, küüslaugu, peekoni hulka maisitärklis/ kartulijahu ja sega umbes 1 minut, et see paisuks. Seejärel lisa puljong ning koored. Maitsesta soola ja pipraga. Samal ajal pruunista pannil liha, ning lisa see segu hulka. Hauta vaiksel tulel kuni liha on haudunud pehmeks. Ära unusta ka vahepeal segada ! Kuna veiseliha vajab haudumiseks rohkem aega, siis võib selle näiteks asendada ka kalkuni lihastrooganoviga. Kuid õige mekk tuleb siiski veiselihast :)
Kui liha on haudunud pehmeks on kaste valmis.
Serveeri keedukartuli ja hapukurgiga.

Bon appetit !



1 comment: